Maalaamme talosi julkisivut ja katot

Parhaallakin katolla on elinkaarensa. Ruoste iskee ennemmin tai myöhemmin peltikattoon ja tiilikaton pintaan kertyy ajan kanssa sammalta ja jäkälää. Tehokkaan puhdistuksen ja maalauksen jälkeen vanhasta katosta tulee taas näyttävä ja kestävä. Sama koskee tietysti talon tai mökin ulkoverhouksia. Uusi maalipinta suojaa pintaa paremin kuin ajan hampaissa kulunut vanha pinta.

Teemme talon ja kattojen maalaukset vuosien kokemuksella. Toimimme koko Pohjois-Karjalan alueella: Joensuu, Liperi, Kontiolahti, Juuka, Ilomantsi, Outokumpu, Kitee, Polvijärvi ja muissa ympäröivissä kunnissa.​

Talon julkisivun maalaus

Maalamme myös talosi julkisivut ja puuverhoukset. Maalipinnalla on tärkeä tehtävä talon puuverhouksen suojaamisessa. Maalipinnat kuitenkin kuluvat ja haalistuvat vuosien saatossa auringonvalon ja säämuutoksien myötä. Jos maalipinta pääsee pahasti heikentymään voi myös sen alla oleva puumateriaali heikentyä. Uusi maalipinta kannattaa siis tehdä ennaltaehkäisevästi ennen kuin pinta on päässyt kovin huonoon kuntoon.

Talon maalaus alkaa oikeanlaisilla pohjatöillä

Aiemmin maalatuille pinnoille kannattaa tehdä tarvittaessa homepesu tai ainakin vähintään irtonaisen lian ja roskien harjaus. Jos maali on jo hilseillyt, kannattaa vanha maalipinta poistaa kaapimalla ja tehdä myös uusi pohjamaalaus.

Talon pintamaalaus

Maalauksessa on tärkeää käyttää oikeanlaista maalia. Sen jälkeen kyse on vain huolellisesta maalaustyöstä. Säällä ei ole kovinkaan isoa merkitystä, koska sateisella kelillä voidaan maalata esimerkiksiä räystäitä ja katoksia. Maalia tulee käyttää riittävästi ja maalausjärjestyksellä on myös iso merkitys laadukkaan ja yhtenäisen maalipinnan saamiseksi.

Talon maalauksen työvaiheet

 • Veloitukseton kuntoarvointi, jossa laadimme työurakan sisällön sekä tarjouksen toteutettavasta työstä (realistinen ja pitävä aikataulu: maalaustyöt kestävät kohteesta riippuen noin 2-5 työpäivää)

 • Teemme urakkasopimuksen, josta selviää maalausurakan sisältö, hinta sekä maalaustyön aikataulu. Pintaykkösten työmaa on kuuluisa siisteydestään. Työmaat siistitään jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet kierrätykseen. Annamme omakotitalojen maalaustöille kahden vuoden takuun, joka kattaa työ- ja asennusvirheet.

 • Soitamme asiakkaalle aina viikkoa ennen työn aloitusta ja vahvistamme aikataulun. Silloin päätetään tarkka aika maalaustyön aloitukselle.

 • Lopuksi tarkastamme yhdessä työn jäljen sekä annamme kirjallisen työselostuksen, jossa kerrotaan tehdyt työvaiheet ja käytety materiaalit.

Tiilikaton pesu ja maalaus

Maalipinnan tarkoitus on suojella pintaa koko talon elinkaaren ajan!

Tiilikatto on huollettava joka vuosi. Katto puhdistetaan irtonaisista lehdistä ja risuista tai muista roskista. Katolle levitetään kasvustontorjunta-aine, joka estää sammaleen ja jäkälän tunkeutumisen katolle. Katon heikoimmat kohdat eli läpiviennit tarkistetaan ja korjataan. Vesikourut, syöksytorvet ja maassa olevat sadevesikaivot tyhjennetään ja tarkistetaan, jotta katolla oleva vesi valuu salaojajärjestelmään.

 • Pesu – Kattojen pinnalle kertyy ajan kanssa monenlaista törkyä kuten levää, jäkälää ja erilaisia sammalia. Huolellinen pesu ammattilaispesurilla sekä ammattilaisen tekemänä parantaa katon laatua ja siten ehkäisee kalliimpia vaurioita. Talon julkisivu ja piha suojataan erittäin huolellisesti ennen pesun aloittamista. Lisäksi Pintaykköset pesevät ikkunoiden ulkopinnat veloituksetta koko talosta tiilikaton pesun yhteydessä.
 • Pinnoitus – Ajan hammas puree katosta värin irti ja rakeinen pinta on sammaleelle otollinen kasvualusta. Huolellinen pesu, korkeapaineruiskulla levitettävä sammaleen torjunta-aine tappaa otollisen kasvualustan sammaleelta, jolloin katto palautuu entiseen hohtoonsa. Katto maalataan ammattilaisille tarkoitetulla korkea-paineruiskulla ja ammattilaisen tekemänä jälki on tasainen ja kestävä. Näin tiilikatosta saadaan kuin uusi. Myönnämme tiilikaton maalaukselle takuun!

 • Meiltä saat myös kattoremontit ja kaikki muut kattotyöt

 • Tilaa maksuton katon kuntotarkastus soittamalla +358(0) 45 116 7755 tai ottamalla meihin yhteyttä täältä!

Kattojen pinnalle kertyy ajan kanssa monenlaista törkyä kuten levää, jäkälää ja erilaisia sammalia. Vesi pääsee tunkeutumaan tiilin huokoisiin rakenteisiin ja jäätyessään halkaisee tiilen. Mikäli katosta ei pidetä asianmukaista huolta, joudutaan katolle suorittamaan ennenpitkää perusteellinen korjaus

Ammattilaisen tekemä huolellinen pesu ja pinnoitus parantaa katon laatua ja siten ehkäisee kalliimpia vaurioita. Tiilikaton tekeminen on haastavaa, ammattilaisen tekemä maalaus oikeilla välineillä ja materiaaleilla tekee katosta uuden veroisen.

Peltikaton pesu ja maalaus

Peltikatto suositellaan puhdistettavan joka vuosi. Katto puhdistetaan irtonaisista lehdistä ja risuista tai muista roskista sekä rännit puhdistetaan. Katon heikoimmat kohdat eli läpiviennit tarkistetaan ja korjataan. Vesikourut, syöksytorvet ja maassa olevat sadevesikaivot tyhjennetään ja tarkistetaan, jotta katolla oleva vesi valuu salaojajärjestelmään

 • Pesu ja ruosteenpoisto – Kattojen pinnalle kertyy ajan kanssa monenlaista roskaa ja katto on myös voinut alkaa ruostumaan paikoitellen. Huolellinen pesu parantaa katon laatua ja siten ehkäisee kalliimpia vaurioita.
 • Maalaus – Maalaamme puhdistetun peltipinnan laadukkailla ja hyväksitodetuilla maaleilla. Maalauksen avulla katto saa uuden näyttävän ja kestävän pinnan. Pinnoituksesta huolehtimalla pidennät sen käyttöikää!
 • Kattoremontit ja kaikki muut kattotyöt – Tilaa maksuton katon kuntotarkastus soittamalla +358(0) 45 116 7755 tai ottamalla meihin yhteyttä täältä!

Kattosi kuluu suomen haastavissa oloissa huomattavia määriä vuosittain. Mikäli kattoasi ei ole huollettu oikeaoppisesti, siitä voi tulla ajansaatossa suurikin ongelma. Vuotava ja kulunut katto saattaa johtaa mittaviinkin rakennustoimenpiteisiin.

Huolella hoidettu ja asennettu katto kestää niin pitkään kuin talo itse ja se pitää kattorakenteet kuivina ja kestävinä. Asennamme sinulle laadukkaat ja kestävät  ratkaisut, jotka kestävät suomen haastavissa oloissa vuodesta toiseen.

Veloitukseton kuntoarvio kohteestasi

Annamme sitovan tarjouksen sekä arvion valmistumisajankohdasta

Soita +358(0) 45 116 7755

TAI

“Tekijöistä paistoi kauas, että näitä on tehty aikaisemminkin. Osasivat ottaa toiveeni huomioon ja kaikille jäi remontista hyvä mieli.”