Tiilikaton maalaus Joensuu

Tiili- ja peltikaton maalaus Joensuu ja Pohjois-Karjalan alueella

Miten kuluneet vuodet näkyvät talosi peltikatossa? Ilmaston vaihtelut rasittavat talosi kattoa jopa enemmän kuin ulkoverhousta. Lämpimään vuodenaikaan kattopelti laajenee, talvella taas supistuu.
Kesän paahtava aurinko, syksyn sateet ja talven lumimassat koettelevat sekä peltikattoa että katon rakenteita. Katon kunnon ylläpitämiseksi on tärkeää, että peltikatolla on alustan mukaan elävä, suojaava maalipinta.

Laske hinta tiilikaton maalaukselle

Milloin peltikatto on syytä maalata?

Peltikattoa ei kannata jättää sään armoille. Kun huolehdit säännöllisesti peltikaton huoltomaalauksesta, vältyt kalliin kattoremontin kustannuksilta. 

Täysin uuden tai remontoidun talon peltikatto tulee maalata 2–5 vuoden jälkeen katon asennuksesta. Uutta maalaamatonta peltikattoa ei kannata maalata heti asennuksen jälkeen, koska peltikaton pitää hapettua, jotta maali saa riittävän hyvän tartuntapinnan.

Jotta maalipinta suojaa tehokkaasti kattoasi vuoden ympäri, tulee se huoltomaalata noin kymmenen vuoden välein. 

Vaikka katon maalipinta vaikuttaisi vielä olevan kohtalaisen hyvässä kunnossa, kannattaa katto huoltaa säännöllisesti. Maalipinnan tärkein tehtävä on suojata kattoasi sään rasituksilta. Ajan myötä maalipintaan tulee mikrohalkeamia, ja kattopelti altistuu korroosiolle.

Katon maalaus on merkittävästi pienempi työ ja lopputulos parempi, mikäli maalipinta ei ole vielä alkanut hilseillä.