Talon maalausohjeet!
6.4.2021

 

 

Talon maalausohjeet, joilla onnistut talon ulkomaalauksessa!

Listasimme alle talon ulkomaalaus työhön liittyviä tärkeimpiä ohjeita:

  • Valmistelut –Ennen maalaustyön aloittamista kannattaa huomioida työmaa aikaisten telineiden riittävyys ja tarve sekä tarvittavat suojaustyöt kuten terassin suojaukset, pihakiveytyksen suojaukset sekä muun ympäristön suojauksen. Arvioi maalaustyön kesto sekä varaa aikaa tarpeeksi maalaustyöhön.

 

  • Maalin valitseminen –Parhaan maalin valitseminen on tärkeää talon maalauksessa. Maalin valitsemiseen vaikuttaa kohteessa aikaisemmin käytetyt maalit,maalattavien ulkopintojen kunto sekä rakenteet. Muista , että pohjatyöt on syytä tehdä erittäin huolellisesti, koska maalaustyön laatu on monesti oikein tehdystä pohjatöistä kiinni. Sinun tulee tietää millä maalilla kohde on aikasemmin maalattu (vesiohenteinen,öljy vai kalkkimaali), missä kunnossa kohde on sekä pystyykö talon vielä maalaamaan! Näin varmistat, että maalaustyö onnistuu. Käytä maalauksissa aina tunnettuja, tutkittuja sekä yhteensopivia tuotteita sekä tarvikkeita.

 

  • Pohjatyöt maalaukseen huolellisesti –Pohjatyöt tulee tehdä huolellisesti. Puhdista pinnat, pese homeen, lika sekä epäpuhtaudet pois, ja korjaa lahovauriot jos niitä on. Poista hilseilevä maali, ja pohjamaalaa kaikki paljaat puuosat.

 

  • Pintamaalaus –Varsinaisen pintamaalauksen / maalaustyön voi aloittaa. Tee pintamaalaus kohteesta riippuen yhteen tai kahteen kertaan. Maalaustyö tulee tehdä käsin pensselillä. Maalaustyössä voit käyttää apuna maalitelaa tai maaliruiskua kohteen sen mahdollistaessa.

 

  • Laatu –Tarkkaile maalauksen laatua jo tehdessä. Kun maalaus on tehty, on hyvä tarkastaa maalauksen laatu. Kierrä talo ja katso, että työn jälki on hyvää eikä siinä ole maalamattomia kohtia, mahdollisia laikkuja tai maali rajauksissa huomauttamista. Mikäli löydät maalipintoja, jotka tarvitsevat tarkemman käsittelyn tai uuden maalipinnan on ne hyvä hoitaa kerralla kuntoon maalaustarvikkeiden, telineiden sekä suojauksien ollessa vielä maalaus kohteessa.

 

  • Siisteys –Kun saat talon maalaustyön täysin valmiiksi, siivoa työmaa huolellisesti sekä käsittele jätteet kierrättämällä.

 

Talosi ulkoverhouksen pinta on taas seuraavan vuosikymmenen kaunis ja säänkestävä.

Katso myös

Talon maalaus Kontiolahdella

Talon maalaus Kontiolahdella

’’Talon ulkomaalaus sujui erittäin hyvin ja voivat kyllä suositella pintaykkösten palveluita’’ kertovat Eero ja Leena Kaurola, joiden talon maalauksen kontiolahdella suoritti Pintaykköset Oy.    Itä-suomessa, Joensuun vierellä sijaitsevalla luonnonkauniilla...

lue lisää
Kattoremontti ohjeet, tee katto kerralla ja kunnolla!

Kattoremontti ohjeet, tee katto kerralla ja kunnolla!

Kattoremontti Kattoremontti hoituu helposti Pintaykkösten kanssa Pohjois-karjalassa ja koko Itä-Suomessa kaikkien kuntien alueella. Jos suunnittelet kattoremonttia, Lue Pintaykkösten kattoremontti OHJEET. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat kattomateriaalit,...

lue lisää
Tiilikaton pinnoitus ja tiilikaton maalaus ohjeet

Tiilikaton pinnoitus ja tiilikaton maalaus ohjeet

Tiilikaton pinnoitus ohjeet   Tiilikaton pinnoitus ohjeet, jotka nostavat kotisi arvoa ja ilmettä: Tiilikaton pinnoitus, Tiilikaton kunto, Tiilikaton suojaustyöt, Tiilikaton pesu, Tiilikaton puhdistus, Kasvuton torjunta-aine tiilikatolle,Tiilikaton maalaus Lue...

lue lisää
Soita