Talon maalaus

Pintaykkösiltä ulkoverhousten ja julkisivujen huoltomaalaukset.

Maalatulla pinnalla suojaa säätä vastaan ja huoliteltu ilme julkisivulle. Pintaykkösiltä saat kokonaisvaltaisen talonmaalauspalvelun, johon sisältyy kaikki värisävyn määrittämisestä jätteiden poisviemiseen. Annamme urakalle järkevän ja pysyvän hinnan, joka pitää!

 

 

Näin etenee Pintaykkösten maalausurakka
  • Veloitukseton kuntoarviointi ja tarjous toteutettavasta työstä. Sisältää hinnan ja arvioidun aikataulun työn kestosta (tavallisesti 2-5 työpäivää)
  • Teemme urakkasopimuksen, jossa pysyvä hinta.
  • Soitamme asiakkaalle viikkoa ennen työn aloittamista ja vahvistamme aikataulun.
  • Maalausurakka alkaa. Pintaykkösten työmaat ovat kuuluisia siisteydestään, työmaa siivotaan jokaisena päivänä.
  • Työmaan valmistuttua tarkastamme kohteen asiakkaan kanssa. Annamme omakotitalojen maalaustyölle kahden vuoden takuun, joka korvaa työ- ja asennusvirheet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Talon julkisivun maalaus

Pintaykköset maalaa talosi ulkoverhoukset ja julkisivut. Maalipinnan tehtävä ulkoverhouksessa on suojata ulkoverhouksen puumateriaalia. Kotimaamme vaihtelevat sääolosuhteet asettavat ulkoverhouksen maalipinnan kovalle rasitukselle. Maalipinta ei kestä ikuisesti, ja ulkoverhoukset onkin tarkoituksen mukaista huoltomaalata säännöllisesti. Maalipinnan rapistuminen aiheuttaa puuverhouksen heikentymistä ja lahoamista.

Huoltomaalausväli on noin 10–20 vuotta, jos pohjatyöt ja maalaustyö tehdään huolellisesti. Huoltomaalauksen tarpeeseen vaikuttaa talon sijainti. Rakennuksen eteläpääty on eniten alttiina auringon paisteelle, se on ensimmäinen sivu rakennuksesta, joka vaikuttaa kaipaavaan huoltomaalausta.  On järkevää huoltomaalata julkisivulle uusi maalipinta ennen kuin vanha on kulunut pahasti. Viimeistään vanhan maalipinnan hilseily on merkki siitä, että on julkisivumaalauksen aika.

Pintaykkösiltä saat maalauspalvelun, joka kattaa kaiken. Teemme maalaustyön alusta loppuun huolellisesti ja huolehdimme työmaan siisteydestä myös maalauksen aikana. Loppusiivous ja maalausjätteiden poisvienti kuuluvat aina Pintaykkösten tarjoamaan urakkahintaan.

Ennen maalaustyön aloittamista

Värikartta kertoo oikean sävyn. Maalausurakkaa suunniteltaessa värisävyn valinta on yksi keskeisimmistä vaiheista. Tässä käytämme apuna värikarttaa, näin vanha värisävy saadaan tarkastettua ja maalit sävytetään vanhan sävyn mukaan. Värisävyn vaihtaminen onnistuu myös. Jos värisävy muuttuu olennaisesti vanhasta värisävystä, esimerkiksi tummasta sävystä vaaleaksi, on paikallaan tarkistaa rakennuskaavasta, että uusi sävy on asetusten mukainen. Värisävyä vaihtaessa on huolehdittava maalin riittävästä peitosta, ettei vanha sävy kuulla läpi. Värisävyn vaihdossa suositellaan kahteen kertaan maalaamista, jotta riittävä peitto saavutetaan.

Kahteen kertaan maalaus on tarpeellista myös, jos vanha maalipinta on hilseillyt paljon. Esimerkiksi talon eteläpääty on usein tarkoituksen mukaista maalata kahteen kertaan.

Maalauksen ajankohta sovitaan asiakkaan tarpeiden mukaan, ja säästä, ilmankosteudesta ja kohteesta riippuen maalausurakka kestää noin 2­–5 työpäivää. Työmaamme ovat kuuluisia siisteydestään; Järjestämme työmaamme siten, että asiakkaan asuminen talossa työn aikana on helppoa.

Talon maalaus alkaa oikeanlaisilla pohjatöillä

Huolelliset pohjatyöt takaavat parhaan lopputuloksen.  Hyvin tehdyt pohjatyöt ovat edellytys maalauksen kestävyydelle. Jos vanhalla maalipinnalla on hometta, tulee ulkoverhoukselle ensin tehdä homepesu, jossa talo pestään ja harjataan homepesuaineella. Vanhan maalipinnan mahdollisesti hilseillyt maali tulee poistaa maalinkaapimella, myös pihka raaputetaan seinästä pois. Tämän jälkeen kaavitut kohdat pohjamaalataan ennen varsinaisen maalauksen aloittamista.

Jokaisessa tapauksessa homepesun suorittaminen ei ole tarpeellista. Jos vanha maalipinta on hilseilemätön ja puujulkisivuun ei ole kasvanut pintahometta, ei maalinkaapimistyölle ole tarvetta. Tällöin ulkoverhous harjataan mekaanisesti pölystä, hämähäkinseiteistä ja irtoroskista ennen maalaustyön aloittamista.

Talon pintamaalaus

Laadukas ja oikeanlainen maali on tae julkisivumaalauksen onnistumiselle. Pintaykköset valitsee aina kohteeseen sopivan laadukkaan maalin ja laskee maalimenekin, sisällyttäen sen urakkahintaan, ennen työn aloittamista, näin asiakas ei maksa ylimääräisestä maalista.

Ilmankosteus otetaan huomioon maalatessa. Käyttämämme maalit ovat hengittäviä, joten esimerkiksi vesisateella on mahdollista maalata katoksia. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käytämme työssä turvallisia maalaustelineitä. Turvalliset työtavat myös tuovat maalaustyöhön tehokkuutta. Jos maalaustelineiden avulla ei pääse käsiksi julkisivun kaikkiin osiin, paikalle tuodaan nosturi. Käyttämämme pensselit ja maalitelat ovat tarkoitukseen sopivia ja laadukkaita.

Loppusiivous tehdään tarkasti, pihalle ei jää jäljiltämme sotkua. Huolehdimme maalausjätteen poisviennistä ja oikeanlaisesta kierrättämisestä.

Oikeat työvälineet, laadukas maali ja ammattimaiset otteet tuottavat hyvän ja kauniin lopputuloksen. Pintaykkösten suorittamat julkisivumaalaukset kestävät katseita!

Katso julkisivumaalauksen työvaiheet videolta
Värikartta

Veloitukseton kuntoarvio kohteestasi

Selvitä julkisivusi kunto täysin maksutta ja sitoumuksetta. Ammatttilaisemme arvioi talosi julkisivun kunnon
ja maalaustarpeen. Saat samalla käynnillä pitävän tarjouksen talon maalauksesta.

Saat käynnillä:
✔ Ammattilaisen arvion talosi maalaustarpeesta
✔ Tarkan hinnan toteutettavalle maalaukselle
✔ Käynti ei velvoita sinua mihinkään.

Pintaykköset Seppo
Seppo Ratilainen

+358(0) 45 116 7755
seppo.ratilainen@pintaykkoset.fi

Pintaykköset Niko
Niko Pulkkinen

+358(0) 50 343 6655
niko.pulkkinen@pintaykkoset.fi

l25BZH09QUS9FqbumosliA_thumb_360
Aapo Lyytikäinen

+358(0) 45 138 3537
aapo.lyytikainen@pintaykkoset.fi